Skip to main content
Om oss

Vi vill tacka våra partners som gör Klimatbacken möjlig

Initiativtagare &
Smart Energy Partner

Vattenfall är Smart Energy Partner till Svenska Skidförbundet och har sponsrat skidsporten i över 25 år. Vattenfall vill göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Det gäller livets alla delar, även idrott. Med Klimatbacken vill Skidförbundet och Vattenfall göra klimatarbetet till en självklar del av skidsporten.

Huvudsponsor till
Svenska Skidförbundet

Svenska Spel ska arbeta för en långsiktigt hållbar värld. Det är en del av vår strategi och en självklarhet i allt vi gör. Miljö- och klimatfrågor är en del av den ekologiska hållbarheten. Därför är vi ansvariga för att arbeta med att kontinuerligt minska vår miljöpåverkan och begränsa de pågående klimatförändringarna. För att lyckas med detta arbetar vi systematiskt, målinriktad och med ständiga förbättringar.

Partners

Europcar har under många år varit parnter till det Svenska Skidförbundet och arbetar med hållbar och delad mobiliitet. Använda bil eller buss endast när du behöver det. De förespråkar samåkning och att tanka det bästa möjliga drivmedlet i sina bilar. Genom att dela ut ett antal gratis busshyror till klubbarna som springer i Klimatbacken, hoppas de att de kan sätta ljus på att åka flera familjer i varje bil.

Huski Wear är ny klädsponsor till det alpina landslaget samt det svenska skicrosslandslaget. Avtrycket av deras kläder på jorden är en central fråga för företaget därför är varje plagg som säljs i deras kollektion kompenserad genom insatser inom Svensk skogsvård.

Kontakt

Har du frågor kring Klimatbacken, Vattenfalls sponsorskap eller vill boosta dina klimatkunskaper får du gärna höra av dig på saga.bergman@skidor.se (alpint) eller johan.linnaeus@skidor.com (längd).